Placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un pachet foietaj sau un pachet foi de placinta groase;
  • - 8-10 mere potrivite ca marime;
  • - un plic scortisoara;
  • - 100 g zahar;
  • - 100 g miere de albine;
  • - 50 g unt;

Mod de preparare

1. Se spala merele si se rad cu tot cu coaja.

2. Se adauga zaharul si scortisoara si se lasa 30 min.

3.Se unge o tava cu unt si se aseaza un strat de foietaj.

4. Se storc merele rase de zeama, si se intind uniform in tava peste foaie si se mai adauga si a doua foaie.

5. Se taie placinta in bucatele cu un cutit udat cu apa rece si se pun deasupra cubulete mici de unt.

6. Se da la cuptor pentru 30 minute.

7. Zeama stoarsa de la mere se amesteca cu mierea de albine si se toarna peste placinta dupa cele 30 de minute.

8. Se mai lasa la cuptor inca 20 minute.

9. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise