Placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un pachet foietaj sau un pachet foi de placinta groase;
  • - 8-10 mere potrivite ca marime;
  • - un plic scortisoara;
  • - 100 g zahar;
  • - 100 g miere de albine;
  • - 50 g unt;

Mod de preparare

1. Se spala merele si se rad cu tot cu coaja.

2. Se adauga zaharul si scortisoara si se lasa 30 min.

3.Se unge o tava cu unt si se aseaza un strat de foietaj.

4. Se storc merele rase de zeama, si se intind uniform in tava peste foaie si se mai adauga si a doua foaie.

5. Se taie placinta in bucatele cu un cutit udat cu apa rece si se pun deasupra cubulete mici de unt.

6. Se da la cuptor pentru 30 minute.

7. Zeama stoarsa de la mere se amesteca cu mierea de albine si se toarna peste placinta dupa cele 30 de minute.

8. Se mai lasa la cuptor inca 20 minute.

9. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise