Placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -500 grame faina
  • -200 grame unt sau margarina
  • -200 grame zahar
  • -2 oua
  • -1/2 lingura bicarbonat sau praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -1 lingurita vanilie
  • -1 lingura de smantana sau putin lapte
  • -1 kg de mere
  • -5 linguri zahar
  • -4 linguri scortisoara macinata

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului.

Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou.

Se imparte coca in doua foi.

Se aseaza intr-o tava de 25/35 cm prima foaie; se aseaza peste ea merele stoarse bine de suc.

Se presara cu zahar si scortisoara.

Se aseaza a doua foaie , care se inteapa din loc in loc cu furculita.

Se bate albusul ramas si se unge cu el foaia superioara.

Se da la cuptorul incins dinainte la 160 de grade ,timp de cca 45 de minute sau pana placinta devine aurie.

Se taie dimensiunile dorite.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise