Placinta cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 300gr faina
  • 175 gr margarina
  • 75 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 ml apa
  • Umplutura
  • 400gr mere curatate taiate feli
  • 75 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • 25 gr pesmet

Mod de preparare

Aluat

Intai se amesteca margarina cu zaharul si un ou apoi se pune faina si apa. Se foloseste 2 treimi din aluat pentru a face o foaie ce se pune si pe margini (400 gr aluat) si 200 se lasa pentru foaia de sus.

Se coace intr-o tava rotunde de diametru 20 cm.

Pe foaie se pune intai pesmetul apoi stafidele si deasupra merele amestecate cu zahar.

La sfarsit se pune foaia de aluat si se taie putin deasupra .

Se coace 1 ora la temperatura de 170C.

Pofta buna

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise