Placinta cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 mere
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • zahar ( dupa gust, in reteta mea scrie o cana, eu mereu pun jumate)
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf copt
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • faina ( cam 150 gr)

Mod de preparare

Se dau merele pe razatoare si se pun la calit cu zahar vanilat si scortisoara, la foc potrivit.

Intre timp se bat ouale cu cana de zahar pina se omogenizeaza bine,se adauga uleiul si laptele, praful de copt -nestins- si ,treptat, faina.

Dupa ce s-au calit merele se lasa sa se raceasca ( eu le bag 5-10 min la conge)

Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina; se pune 3/4 din compozitia de faina si se adauga merele rase si apoi se toarna compozitia ramasa peste mere.

Se coace la 180*C (350*F) de grade circa 40 min, pina e rumena deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise