Placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • - 4 oua intregi
  • - 10 linguri zahar
  • - 10 linguri ulei
  • - 10 linguri lapte
  • - 14 linguri faina
  • - 1 praf de copt
  • umplutura:
  • - 1 kg de mere (5 mere)
  • - zahar dupa gust
  • - scortisoara

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul pana devine spuma, se adauga uleiul putin cate putin pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste aluatul precedent alternand cu laptele.

Aluatul trebuie sa fie ca cel de chec.

Se curata merele, se taie felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-15 minute in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite.

Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 40 min

Cand este gata o lasam la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se taie in forma dorita.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise