Placinta cu mere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-Aluat de foietaj
  • Pentru umplutura:
  • 1 Kg. mere
  • 100 g. zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru decorat:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte
  • zahar

Mod de preparare

Dupa ce cumparati aluatul de foietaj asteptati sa se dezghete, iar apoi il rupeti in jumatate si il intindeti. Dupa care treceti la umplutura:

1.Radeti merele,le stoarceti de zeama si le puneti intr-un castron.

2.Amestecati merele rase cu zaharul si scortisoara.

3.Le puneti intr-o cratita la calit.

4. Dupa ce le-ati calit, puneti o parte din mere pe prima jumatate de foietaj, iar a doua parte pe cealalta parte de foietaj.

5. Rulati fiecare foietaj in parte, iar la capete ca sa nu curga merele, apasati cu furculita.

6.Intepati ruladele cu furculita

Decor:

1.Amestecati galbenusul cu o lingura de lapte.

2. Cu ajutorul unei pensule ungeti ruladele cu compozitia obtinuta din galbenus si lapte.

3.Iar la final presarati zahar pe deasupra.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise