Placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pt aluat
  • 350 de grame de faina
  • 150 de grame de zahar (eu am folosit zahar tos)
  • 175 de grame de unt rece
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • apa rece ~6-7 linguri
  • Ingrediente umplutura
  • 6 mere granny smith mari (eu am pus ionatane)
  • 100 grame de stafide
  • 1 cana de zahar (200 ml.)
  • 4 linguri pline de amidon
  • 1/2 lingurita cu varf de scortisoara (reteta originala 1 lingurita)
  • Alte ingrediente
  • 1 lingura de gris
  • 1 galbenus
  • zahar praf

Mod de preparare

Placinta cu mere am gasit-o pe blogul doamnei Laura Laurentiu, pe care o admir sincer.

Este imposibil sa nu va iasa placinta, daca respectati intocmai pasii.Pe mine, sincer ,m-a cucerit aluatul pate-brisee.

Mod de preparare aluat

1.Amestecam intr-un castron faina,sarea, si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.

2.Adaugam galbenusurile si apa rece.Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat.Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura.

Mod de preparare umplutura

1.Curatam merele de coaja,apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita.

2.Adaugam,zaharul,amidonul si stafidele.Dam la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa.

3.Tragem dupa foc si lasam sa se raceasca bine.

Asamblarea placintei

1.Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.

2.Impartim aluatul in doua parti.

3.Intindem prima foaie,apoi o asezam in tava cu ajutorul sucitorului,avand gija ca si peretii tavii sa fie 4 cm “imbracati” in aluat.Presaram 1 lingura de gris,apoi punem umplutura racita bine.Dam la frigider pana ce intindem a doua foaie cu care acoperim.

4.Ungem pe deasupra cu un galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.Acoperim placinta cu o coala de hartie de copt entru a nu se arde.

Dupa ce o scoatem de la cuptor,o lasam sa se raceasca bine in forma,iar dupa ce o asezam pe platou presaram zahar pudra si o portionam.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise