Placinta cu mere cu clopotel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ne trebuie:200 g unt nesarat/margarina Rama
  • 400 g faina
  • 2 tablete ciocolata neagra
  • sirop de caramel
  • 200 g mere rase
  • scortisoara
  • zahar brun 4 linguri
  • 1 ou
  • zahar pudra vanilinat pentru decor
  • o esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se faceun aluat fraged din unt/margarina, faina si un ou.Se adauga zahra brun 2 linguri si 1 lingura rasa de scortisoara.Se framanta bine si apoi se da la rece putin, cam 30 minute minum.Daca nu aveti timp deloc puteti face si asa placintica, nu are nimic.Intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, folsiti facaletul si obtineti o foaie subtire de cam 1 cm grosime.Se pudreaza tava rotunda cu margini ondulate pentru tarta cu putina faina.Cuptorul trebuie incins din timp.Se intinde prima foaie de aluat.Deasupra se pune cu lingura din amestecul de mere rase pe care eu le-am calit putin in tigaie cu 2 linguri zahar brun si o lingurita de scortisoara.Apoi le-am stropit cu esenta de vanilie.Intindem bine merele rase deasupra foii de aluat si apoi aseza si cea de-a doua foaie de aluat tot asa de subtire.Se traseaza linii ondulate cu unealta de taiat branza sau cu ce va place, importanat e sa ornati frumos ultima foaie.Eu am facut din putin aluat si un clopotel si o ramurica de bradut ciupind cu foarfeca aluatul in sus.Apoi coacem pana se rumeneste la cuptor.Se scoate , se pudreaza cu zahar prin sita, apoi se fac onduleuri pe margine cu sirop de caramel si se pun mici puncte de ciocolata neagra topita la bain marie pe marginea placintei.Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise