Placinta cu mere, pere si mure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 50 g faina,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 100 g zahar,
  • 210 g unt,
  • 1 ou,
  • 500 g mere,
  • 500 g pere,
  • 3 linguri zeama de lamaie,
  • 125 g mure,
  • 2 linguri miere,
  • 1 lingura lapte,
  • 2 linguri pesmet,
  • 4 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Se framanta un aluat neted din faina, ou, sare, zahar si 180 g unt, se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider.

Merele si perele se curata de coaja, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se taie apoi in spalturi si se stropesc cu doua linguri de zeama de lamaie. Murele alese si spalate cu apa rece se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Mierea cu untul ramas si cu laptele se pun pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, amestecand intruna.

Se-ncinge cuptorul la 200ş. Se intinde o foaie rotunda din 2/3 din aluat si se imbraca cu ea o forma de tarta cu diametrul de 24 cm, in asa fel incat aluatul sa depaseasca cu 1 cm marginile formei. Se inteapa cu o furculita si se presara peste el pesmet. Se amesteca spalturile de mere, de pere si murele si se intind pe fundul formei, iar peste ele se toarna amestecul de lapte si miere.

Aluatul care depaseste marginile formei se pliaza spre interior, peste fructe, iar aluatul ramas se intinde si se taie fasii late de 1,5 cm, care se aseaza ca zabrelele peste prajitura, apasandu-le usor la capete. Se da prajitura la cuptorul incins si se coace 50 de minute.

Se amesteca zaharul pudra cu restul de zeama de lamaie si se ung - cu o pensula - gratiile de aluat. Prajitura se serveste calda sau rece, eventual cu inghetata sau sos de vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise