Placinta cu mere si branza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet foi placinta (400gr)
  • 0.5 kg branza de vaci dulce
  • 0.5 kg mere razuite
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri goji (optional)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr unt 65% grasime

Mod de preparare

Prima data pregatim merele: le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie punem 50 gr unt si calim merele in el. Adaugam la ele scortisoara si 3 linguri de zahar (daca doriti mai dulce mai adaugati, dar sa gustati inainte). Le lasam pana cand se inmoaie putin. Dam deoparte si lasam la racit.

Branza o maruntim cu furculita, punem zahar (daca aveti zahar pudra ar fi mai bun, dar merge si zaharul tos si gustati daca trebuie mai dulce), oul si fructele de goji. Amestecam foarte bine.

Acum vom pregati foile:

Restul de unt ramas (50gr) il topim. Ungem fiecare foaie de placinta cu untul topit si asezam una peste alta intr-o tava rotunda cu margini detasabile astfel incat sa fie acoperiti peretii tavi. Marginile foilor le lasam pe dinafara.

Procedam la fel pana cand ne raman 4 foi; pe acestea le vom pune deasupra. Asezam in tava, peste foile suprapuse, branza si o nivelam apasand usor. Deasupra ei punem merele calite si racite si nivelam din nou.

Acum punem o foaie de placinta unsa cu unt, iar colturile le indesam pe langa umplutura. Colturile ramase de la foile puse in tava inaintea umpluturii le intoarcem cate una si le ungem bine cu unt. Cand terminam, ungem celelalte foi si le asezam deasupra infigand marginile pe peretii tavii.

Ungem foarte bine cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute pana cand se rumeneste deasupra. Vom obtine un aluat crocant deasupra, cu o umplutura aromata.

Se serveste rece sau calda, e la fel de buna. Daca o taiati cat este calda umplutura nu va sta la locul ei, dar este bunaaa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise