Placinta cu mere si dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg mere
  • 1 dovleac alb mizlociu
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • ulei
  • scortisora

Mod de preparare

Se spala, curata, merele si dovleacul. Se dau pe razatoare merele si miezul galben de dovleac, se calesc cu zaharul si scortisoara.

Se framanta un aluat din faina, putina sare, apa si ulei, adaugandu-se si praful de copt.

Se unge o tava, in care se pune o foaie din aluatul pregatit, se aduga umplutura, se pune a doua foaie deasupra. Inainte de a se introduce in cuptor, se portioneaza. Se coace la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise