Placinta cu mere si gutui

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana cu bors (250ml)
  • 1/2 cana ulei (100ml)
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g faina
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere si o gutuie mare
  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara

Mod de preparare

Umplutura:

Merele si gutuia le razuim si stoarcem zeama din ele si adaugam zaharul.

Preparam si aluatul:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se adauga uleiul si borsul si faina amestecata cu praful de copt. Framantam aluatul cu cateva linguri de ulei si-l impartim in doua (foaia de jos trebuie sa fie mai groasa).

Asezam in tava unsa cu ulei sau unt si tapetata cu pesmet o foaie si punem umplutura, presaram praful de scortisoara si adaugam a doua foaie.

Se coace la foc potrivit si cand o scoatem o insiropam cu zeama ramasa de la mere .

Putem sa o pudram cu zahar cand s-a racit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise