Placinta cu mere si gutui

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana cu bors (250ml)
  • 1/2 cana ulei (100ml)
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g faina
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere si o gutuie mare
  • 200 g zahar
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara

Mod de preparare

Umplutura:

Merele si gutuia le razuim si stoarcem zeama din ele si adaugam zaharul.

Preparam si aluatul:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se adauga uleiul si borsul si faina amestecata cu praful de copt. Framantam aluatul cu cateva linguri de ulei si-l impartim in doua (foaia de jos trebuie sa fie mai groasa).

Asezam in tava unsa cu ulei sau unt si tapetata cu pesmet o foaie si punem umplutura, presaram praful de scortisoara si adaugam a doua foaie.

Se coace la foc potrivit si cand o scoatem o insiropam cu zeama ramasa de la mere .

Putem sa o pudram cu zahar cand s-a racit.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise