Placinta cu mere si scortisoara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ptr aluat :
  • 500 g faina grau
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 2 ling zahar
  • 1 ou
  • Ptr umplutura :
  • 1kg mere
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g scortisoara

Mod de preparare

Faina se toarna intr-un lighean peste care se adauga sarea,zaharul,oul,drojdia si laptele caldut si se framanta .Aluatul astfel framantat se lasa la dospit cca 30 min. la caldura. Se curata merele si se rad . Intr-un vas pe aragaz se topeste untul peste care se adauga marul ras si zaharul.Se lasa la calit la foc mic si la sfarsit se adauga scortisoara peste mar. Intre timp aluatul a crescut si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi de placinta care se umplu cu marul calit. Se pun placintele in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul cca 30 min. Cand este rumenita placinta , se scoate din cuptor si se presara cu zahar vanilat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise