Placinta cu mere traditionala

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul
  • • 2 ½ cesti faina
  • • ½ lingurita sare fina
  • • ½ lingurita praf de copt
  • • 200 gr unt sau margarina Rama
  • • 2 linguri zeama de lamaie
  • • 6-10 linguri apa rece, depinde de cat ai nevoie
  • Umplutura
  • • 8 cesti mere decojite si feliate
  • • ¾ ceasca zahar
  • • ½ ceasca zahar brun
  • • 2 linguri faina
  • • 1 lingura zeama de lamaie
  • • 1 lingurita coaja de lamaie, rasa fin
  • • 1 lingurita scortisoara
  • • ¼ lingurita nucsoara
  • • 1 lingura unt sau margarina
  • • 1 ou amestecat cu 2 linguri apa rece, pentru periere
  • • zahar, pentru presarare

Mod de preparare

Aluatul

1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce se formeaza bucati.

2. Adauga zeama de lamaie si apa si amesteca pana ce se formeaza aluatul.Formeaza-l intr-un disc, infasoara-l in folie de plastic si pune-l la frigider pentru 30 minute.

Umplutura

1. Amesteca toate ingredientele impreuna, cu exceptia untului.

2. Incalzeste cuptorul la 200°.

3. Pe o suprafata data cu faina, ruleaza jumatate de aluat pana ce ajunge la grosimea de 1 cm.Pudreaza baza unei tavi de placinte de 23 cm cu putina faina si aseaza aluatul rulat in ea.Umple aluatul cu mere si pune deasupra o bucatica de unt/margarina.

4. Ruleaza jumatatea ramasa de aluat si aseaza-l peste mere. Taie marginile ce atarna si fa o gaura in centrul placintei pentru a lasa aburii sa iasa.Periaza aluatul cu ou amestecat cu apa si presara-l cu putin zahar.

5. Coace placinta timp de 10 minute, redu caldura cuptorului la 190°, si coace-o aprox. 40 minute, pana ce umplutura face bule.Lasa placinta sa se raceasca cu cel putin 1 ora inainte de a o taia.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise