Placinta cu pere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, 50 ml lapte dulce, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 12 linguri faina .
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg pere, 1 lingurita scortisoara, 50 g unt, 4 linguri zahar

Mod de preparare

Umplutura:

Perele se curata de coaja si se dau

pe razatoarea cu ochiuri mari.

Se pun la calit impreuna cu zahar,

unt si scortisoara, amestecand

continuu pana se inmoaie .

Daca perele sunt mai moi si mai zemoase,

se amesteca si cu o lingura de gris

iar timpul calirii se reduce.

Aluatul:

Se bat bine ouale intregi cu zaharul,

se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de

lamaie si faina amestecata cu praful de copt.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se pune jumatate din compozitia de aluat si

se da la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate tava, se aseaza umplutura de pere iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Se taie in romburi .

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise