PLACINTA CU PERE

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1/2 cup unt moale
  • -1 cup zahar impartit in doua
  • -1 cup faina
  • -1 pachet de branza philadelphia
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita extract vanilie
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -4 pere taiate felii
  • -1/4 cup de alune(almonds) taiate felii

Mod de preparare

1. Se bate untul cu jumate de zahar pina se topeste untul, apoi se aduaga faina. Aluatul astfel obtinut se preseaza intr-o forma de placinta sau tort.

2. Se bata branza cu restul zaharului dupa ce scoti cam 2 linguri afara din cantitatea de zahar. Se adauaga oul, vanilia apoi se toatna peste aluat. Cu cele 2 linguri de zahara se amesteca si scortisoara care se toarna peste feliile de pere, apoi feliile de pere se aseaza peste branza. La sfarsit asezam si alunele si o dam la cuptor.

3. Cuptorul se incalzeste bine la 400F si se coace placinta ptr 10 minute, apoi reducem temp. la 375F si mai coacem cam 20-25 minute ori pana este facuta.

Se lasa la racit si se mai puna la frigider ptr vreo 4 ore. Se poate servii cu frisca sau chiar inghetata preferata.

Enjoy!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise