Placinta cu peste afumat

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 portii):
  • Pentru aluat: 250 g faina,
  • 125 g unt,
  • 1 galbenus,
  • 1 ou intreg,
  • sare,
  • faina pentru planseta,
  • unt sau margarina pentru uns forma.
  • Pentru umplutura: 800 g peste afumat dezosat,
  • 1 galbenus,
  • 2 oua intregi,
  • 100 g smantana,
  • 150 g frisca nebatuta,
  • piper proaspat macinat.

Mod de preparare

Aluatul - Se amesteca cu mixerul toate ingredientele plus un varf de cutit de sare si 2 linguri de apa rece, dupa care se framanta cu mana, pana ce se obtine un aluat neted. Se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca la frigider circa 30 de minute. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca cu el o forma de tarta cu diametrul de 28 cm.

Umplutura - Se curata pestele dezosat de pielita si se rupe bucatele care se presara peste aluat. Se amesteca bine galbenusul, ouale, smantana si frisca nebatuta, se sareaza, se pipereaza si se toarna compozitia peste bucatelele de peste. Se da placinta la cuptorul incins la 220ş si se coace o jumatate de ora, pana ce se rumenesc marginile aluatului. Dupa 20 de minute de copt, se poate, eventual, acoperi, ca sa nu fie prea maronie, si se serveste calda sau rece.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise