Placinta cu peste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • File de peste 1 kg
  • Ciuperci 1 cutie
  • Ceapa alba 2 buc mari
  • Ulei 50 ml
  • Oua 2 buc
  • Cascaval
  • Zahar 1 lingurite
  • Unt jumatate pachet
  • Nuci 4-5
  • Sare un varf de lingurita
  • Faina alba 4 pahare
  • Drojdie jumatate pliculet

Mod de preparare

Foaia Intr-un castron se pune 1 pahar de apa sau lapte cald, 1 ou, sare si 1 lingurita de zahar si se amesteca bine.Apoi adaugam drojdia si faina si omogenizam bine dupa care se pune untul cubulete.Cand aluatul este uniform si nu se mai lipeste de maini, acoperiti cu folie si lasati la un loc cald sa creasca bine.

Umplutura

Calim ceapa bine,adaugam ciupercile iar la sfarsit fileul de peste tocat.Se condimenteaza dupa gust,iar cand s a racit adaugam 1 ou si cascaval ras in compozitie.impartim coca si compozitia in trei parti egale.Intindem o foaie,punem umplutura in mijloc si impletim aluatul.Se da la cuptor preincalzit la 180 gr timp de 40 min.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise