Placinta cu praz

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini frumoase de praz,
  • 1 ceapa mare,
  • 400 g aluat de foitaj,
  • 80 g unt,
  • 3 linguri smantana groasa,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • 1 galbenus.

Mod de preparare

Se spala tulpinile de praz si se taie mai intai in doua, pe lung, si pe urma bucati de 3-4 cm.

Se topeste intr-o cratita jumatate din cantitatea de unt si se caleste in el ceapa curatata si taiata marunt. Se adauga prazul si apoi untul ramas, bucatica cu bucatica. Se toarna deasupra 2 linguri de apa, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, pana ce se evapora apa.

Se adauga smantana si cate un varf de cutit de sare, piper si nucsoara rasa. Se-ncinge cuptorul la 210gr.. Se imparte aluatul in doua si se intinde, formand doua discuri. Primul se pune pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, se intinde peste el umplutura de praz, lasand o margine libera de circa 3 cm, care se umezeste cu apa de jur imprejur.

Se aseaza deasupra al doilea disc de aluat, se lipesc marginile si se indoaie spre interior, apasand usor cu degetele.

Se unge placinta de doua ori cu galbenus, se cadrileaza suprafata (cu un cutit), se introduce la mijloc un sul de hartie pentru copt (ca sa iasa aerul) si se da la cuptor. Dupa circa 10 minute, se reduce temperatura la 175gr. si se lasa placinta sa se coaca inca 20-25 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise