PLACINTA CU PRAZ

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi de placinta din comert sau facute in casa.
  • Pentru aluat:
  • 200-300 g faina
  • 1 ou
  • 1-2 linguri unt
  • un varf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 10 fire de praz
  • 3 linguri unt
  • 4 oua
  • sare,piper
  • Branza,cascaval ras dupa gust

Mod de preparare

Se framanta aluatul,se imparte in doua bucati si se lasa sa se odihneasca putin.

Prazul se toaca marunt,se inabuse in unt,se adauga sare,piper,se amesteca ,se adauga branza si cascavalul ras,iar cand se raceste se adauga ouale.

Se intinde prima bucata de aluat si va iesi o foaie mai mare decat tava,in asa fel incat marginile foii sa fie peste tava.Se aseaza foaia in tava unsa foarte bine in prealabil cu putin unt ,se aseaza umplutura,se aseaza a doua foaie.Se impreuneaza frumos foile la mijloc,se unge cu ou batut si se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos.

Se taie patrate si se serveste atat calda cat si rece.

Aceasta placinta se mai poate face si rulouri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise