Placinta cu praz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat - 350 g faina, 1/2 cub de drojdie (20 g), 1/2 lingurita zahar, 3 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita sare, faina pentru intins aluatul si pentru tava, grasime pentru uns tava.
  • Pentru umplutura - 1,3 kg praz, 3 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, 100 g masline negre (eventual fara samburi), 350 g smantana, 5 oua, nucsoara rasa, cimbru, 200 g telemea.

Mod de preparare

Aluatul: Se pune faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc si in ea se sfarama drojdia bucatele. Se adauga zaharul si circa 100 ml de apa calduta, se acopera cu faina de pe margini si se face un aluat vascos. Se acopera vasul si se lasa sa creasca 20 de minute intr-un loc cald. Se adauga uleiul de masline, sare si 75-100 ml de apa calduta si se framanta bine (mai intai cu mixerul, apoi cu mana), pana ce se obtine un aluat neted. Se mai lasa 30 de minute la cald (tot acoperit), apoi se intinde pe planseta usor infainata. Se unge tava cu grasime, se tapeteaza cu faina si se intinde aluatul, ridicandu-l pe margini (cam 2 cm).

Umplutura: Se spala prazul, se curata de mustati, se taie rondele, se caleste in uleiul fierbinte, se sareaza si se pipereaza. Se asaza prazul si maslinele pe aluat si deasupra se toarna smantana batuta bine cu oua, sare, piper, nucsoara si cimbru. Se presara cu telemeaua zdrobita si se coace 30 de minute in cuptorul incins (170ˇC). Se lasa putin sa se raceasca si apoi se taie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise