Placinta cu prune si visine.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg prune.
  • 1 kg visine.
  • 1 kg foaie de placinta(Carrefour).
  • 100 gr zahar(pentru calit prunele si visinele).
  • 100 gr zahar pudra cu gust de vanilie(pentru pudrat)
  • 2 linguri gris.
  • 1 baton vanilie.

Mod de preparare

Se spala si se curata prunele si visinele.Le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Calim intr-o oala visinele si prunele cu 100 gr zahar si cu batonul de vanilie razuit.Pregatim tava de la cuptor, in care eu pun foita pergament ca sa nu se prinda si sa nu se arda foaia de placinta.Punem deasupra o foaie de placinta, pe care o intepam cu furculita.Venim cu prunele si visinele calite, la care am adaugat la urma 2 linguri de gris,si acoperim cu urmatoarea foaie de placinta.Intepam si foaia pe care o punem deasupra cu furculita o ungem cu putin ou pe deasupra si o bagam la cuptor pentru cel putin 50 minute.Verificam daca este gata cu o scobitoare.Este o placinta dulce de la prune si acrisoara de la visine.Cine doreste poate sa puna mai mult zahar cand caleste fructele.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise