Placinta cu prune si visine.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg prune.
  • 1 kg visine.
  • 1 kg foaie de placinta(Carrefour).
  • 100 gr zahar(pentru calit prunele si visinele).
  • 100 gr zahar pudra cu gust de vanilie(pentru pudrat)
  • 2 linguri gris.
  • 1 baton vanilie.

Mod de preparare

Se spala si se curata prunele si visinele.Le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Calim intr-o oala visinele si prunele cu 100 gr zahar si cu batonul de vanilie razuit.Pregatim tava de la cuptor, in care eu pun foita pergament ca sa nu se prinda si sa nu se arda foaia de placinta.Punem deasupra o foaie de placinta, pe care o intepam cu furculita.Venim cu prunele si visinele calite, la care am adaugat la urma 2 linguri de gris,si acoperim cu urmatoarea foaie de placinta.Intepam si foaia pe care o punem deasupra cu furculita o ungem cu putin ou pe deasupra si o bagam la cuptor pentru cel putin 50 minute.Verificam daca este gata cu o scobitoare.Este o placinta dulce de la prune si acrisoara de la visine.Cine doreste poate sa puna mai mult zahar cand caleste fructele.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise