PLACINTA CU PRUNE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -2 galbenusuri
  • -50 g zahar
  • -50 g unt
  • -25 g drojdie
  • -coaja de lamiie,vanilie,
  • -sare,cit se ia intre 2 degete
  • Peste aluat:-1 kg prune
  • -cca 3 linguru de gris
  • Crema:
  • -3 oua
  • -150 zahar pudra
  • -300 ml smintina groasa
  • -scortisoara(dupa gust)
  • -arome(coaja de lamiie,vanilie)

Mod de preparare

Se face aluatul,din toate ingredientele,in afara de unt.

Se framinta,pina face basicute(cca10-15 minute).Se pune apoi untul,topit,caldut,dar nu se mai framinta;se \"impacheteaza\"(ca la cozonac).

Aluatul acesta,se pune intr-o tava mare(eu folosesc o tava rotunda,cu diametrul de 42 cm),unsa;aluatul,trebuie sa aiba cca 0,5 cm.Se lasa sa creasca cca 30-40 minute.

Se pun apoi,peste aluat,prunele(jumatati),fara simburi,cu deschizatura in sus;se presara cu gris.

Peste,se pune crema:se freaca bine ingredientele,in afara de albusuri,care se adauga,spuma,la sfirsit.

Deci crema asta se pune peste prune,apoi ,tava se da la cuptor,la foc mediu,cam 45 minute.

Cind e rece de tot sau putin,se taie patrate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise