Placinta cu salata verde

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 300 g ciuperci,
  • 50 g salata verde,
  • 2 oua,
  • 1/8 l lapte,
  • 50 g faina,
  • sare,
  • 10 g unt sau margarina,
  • piper,
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde,
  • 150 g smantana acrisoara,
  • 1 lingurita otet,
  • 1 lingura ulei.

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se lasa sa se scurga bine (sau se sterg cu o carpa umeda) si se taie in 4 (cu tot cu coditele putin scurtate). Salata spalata si zvantata se rupe bucati potrivite.

Intr-un castron se amesteca ouale, laptele, faina si 1 varf de cutit de sare, pana ce se obtine un aluat neted si se lasa 5 minute sa se umfle (sa creasca).

Se incinge untul intr-o tigaie mare de teflon si se prajesc ciupercile la foc iute, amestecand intruna. Se sareaza, se pipereaza si se toarna peste ele aluatul preparat anterior. Se prajeste mai intai pe o parte si pe urma pe cealalta, pana ce se rumeneste frumos.

Se spala coditele de ceapa verde, se zvanta, se taie rondele si se amesteca cu smantana acrisoara, iar separat se drege salata verde cu un sos preparat din ulei, otet, sare si piper. Se taie clatita bucati si se serveste cu sosul de smantana si salata verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise