Placinta cu spanac si telemea de oaie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • • 1 pachet foi de placinta (400 g )
  • • 1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • • ulei de masline virgin
  • • cateva fire de ceapa verde
  • • 1 ceapa mare
  • • 400 g telemea de oaie
  • • 3 oua
  • • ¼ lingurita de sare
  • • piper proaspat macinat
  • • sumac
  • • 60 g unt + 50 ml ulei de masline pentru uns

Mod de preparare

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt.

Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sare si sumac.

Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare si piperul.

Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .

Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.

Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.

Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.

Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.

Se presara cu sumac macinat.

Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.

Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise