Placinta cu urda

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr urda
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 100 ml smantana
  • stafide
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 foaie de placinta
  • esenta de rom
  • sare

Mod de preparare

Urda se amesteca bine cu 200 gr zahar,1 ou batut,un varf de sare,stafide,faina si coaja de lamaie rasa.Se omogenizeaza si se da deoparte.

Celelalte 2 oua se bat spuma cu 50 gr de zahar si cu smantana.Foaia de placinta se aseaza in tava si se inteapa cu ajutorul furculitei,dupa care deasupra se toarna ouale batute cu zahar si smantana,iar peste acestea urda.Se intinde un strat cat de cat umiform.Dupa gust deasupra se poate pune si putina dulceata sau gem,2 linguri.

Se da la cuptor 1 h la 180 grade.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise