Placinta cu visine (caise, prune)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. unt sau margarina
  • 250 gr. faina
  • 5 oua
  • 250 gr. zahar
  • 1 plic praf de copt
  • arome
  • unt pentru uns tava
  • l kg. visine

Mod de preparare

Untul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecind usor, de jos in sus, albusurile batute spuma tare cu 150 gr. zahar. Compozitia se toarna intr-o tava (cam 30 x 30 cm.) si deasupra se aseaza (destul de des) fructele, dupa caz: visinile fara simburi, caisele sau prunele taiate sferturi. Se pune in cuptorul usor incalzit, la foc potrivit unde ramine pina se rumeneste usor - cca. 30 minute.

Se taie rece in patrate sau romburi

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise