Placinta cu zmeura "Mona"

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 12 portii)1 pachet de foitaj pentru placinta
  • 300gr. zmeura
  • 2albusuri
  • 300gr. zahar
  • 1lingura suc de lamaie
  • 300ml. frisca
  • 100gr. zmeura pentru ornat
  • 200ml. frisca pentru ornat;

Mod de preparare

Se lasa aluatul de foitaj sa se decongeleze. Zmeura se curata si se spala. Se poate folosi orice fruct de sezon.Se pune zmeura intr-un bol, se presara cu jumatate din cantitatea de zahar si se lasa la rece 30min. Se bat albusurile spuma, se adauga restul de zahar si zeama de lamaie.Cand spuma este foarte tare , se adauga fructele ,se continua baterea pana se topeste tot zaharul.Se pun la rece.Se imparte aluatul in doua. Foile se coc separat in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, 15-20min.Se intinde spuma pe una din foi. Cealalta foaie se taie in patrate cu latura de 5-6cm.. Acestea se pun peste spuma in ordinea in care au fost taiate si se lasa la rece o ora.Apoi se taie pe urmele patratelor si se orneaza cu zmeura si frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise