Placinta de dovlecel cu malai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de dovlecei rasi
  • 1 lingurita de sare
  • 3-4 cepe uscate tocate marunt
  • 250 gr branza feta
  • 1/2 ceasca malai
  • 2 oua
  • piper din belsug
  • 1 lingurita de menta tocata
  • 1/3 ceasca ulei
  • pt crusta:
  • 1+ 1/2 ceasca lapte
  • 2 oua

Mod de preparare

Dovlecelul ras se amesteca cu sare si se lasa 30 minute intr-o sita sa se scurga bine.

Cuptorul se incalzeste la 200 grade.

Dovlecelul ras se scurge bine ( in mana ) de zeama si se pune intr-un castron. Se adauga: ceapa,branza,malaiul, piperul,menta,ouale, ulei si se amesteca bine, bine.

Se unge cu ulei o tava (25/35cm).

Se pune compozitia in tava si se coace 10-15 minute.

Ouale si laptele se bat bine si se pune compozitia peste placinta putin coapta. Se scade temperatura cuptorului la 180 grade ( sau 160 la aer) si se lasa sa se coaca inca 35-40 minute pana se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise