Placinta de gutui

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 - 4 gutui (1,5 kg)
  • 300 g zahar
  • 150 ml ulei+50g unt
  • 100 ml apa mineralasau sifon
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • scortisoara
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Se rad gutuile si se amesteca cu putina zeama de lamaie si cu 200 g zahar.

Se pregateste aluatul: uleiul se incalzeste pe foc si se adauga untul, sarea, 100 g zahar si se amesteca cu apa minerala si oul.

Faina se adauga cat sa iasa o coca nu foarte tare, potrivita si se amesteca in faina si praful de copt.

Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi.

Prima foaie se asaza in tava unsa si tapetata, se adauga putin pesmet si umplutura (nu am calit gutuile, ci le-am stors de zeama), se presara si scortisoara.

Se asaza si a doua foaie si se inteapa cu furculita.

Se da la cuptor la foc potrivit cca 35 min si cand s-a rumenit o stropim cu zeama stoarsa de la gutui.

Este o prajitura aromata si cu foi sfaramicioase.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise