Placinta de mere, cu foi Linco

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un pachet de foi de placina Linco;
  • - 1kg de mere;
  • - 6 linguri zahar;
  • - 3 linguri scortisoara macinata;
  • - 2 linguri faina;
  • - un cub de margarina/unt;
  • - 100 ml ulei;
  • - 2 galbenusuri

Mod de preparare

Merele de curata de coaja si se dau prin razatoare. Se calesc apoi cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit.

Se unge o tava cu margarina/unt si se tapeteaza cu faina.

Se pun foile de placinta (1/2 din pachet), unse intre ele cu ulei (de masline/ de floarea soarelui). Peste stratul de foi se pun merele, apoi restul de foi de placinta (unse intre ele cu ulei).

Foaia de deasupra se unge cu galbenusurile si se presara zahar.

Se da la cuptor, care a fost incins in prealabil. Se lasa 45-50min (foaia de deasupra tb sa se rumeneasca-aramie).

Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise