Placinta de mere cu nuci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foaia:
  • 25 g drojdie (cub mic);
  • 750 g faina;
  • 3/4 cana apa;
  • 1 1/2 cana ulei;
  • 3 linguri de zahar;
  • esenta de rom;
  • vanilie;
  • lamaie.
  • Umplutura:
  • 1 Kg de mere;
  • 50 g de unt;
  • zahar la gust;
  • 100-150 g nuca macinata;
  • scortisoara la gust.

Mod de preparare

Foaia:

Se amesteca bine faina, drojdia, apa, uleiul, zaharul si esenta de rom, pana iese o coca care se framanta si se da la frigider 2-3 ore. Intre timp se prepara umplutura.

Umplutura:

Merele curatate de coaja se dau prin razatoare cu gaurile mari, apoi se calesc cu untul si zaharul. Se ia coca de la rece se da in 2 bucati. Se intinde prima foaie si se pune in tava neunsa, apoi se presara nuca macinata si merele calite. Se pune cea de-a doua foaie se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se da la cuptor 30-40 minute.

La sfarsit se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!!!!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise