Placinta de post cu mere

Reteta de placinta de post cu mere. Placinta de post cu mere si aluat cu ulei si otet. Placinta de post cu mere reteta simpla, delicioasa si economica. Retete de post cu mere.

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 8 linguri de ulei
  • 2 linguri de otet
  • o jumatate de lingurita de sare
  • Pentru uns:
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 1,5 kg de mere
  • 150-200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • Decor:
  • zahar pudra cu vanilie

Mod de preparare

Reteta de placinta de post cu mere este foarte simplu si usor de facut, cu ingrediente la indemana tuturor. V-o recomand din suflet, este delicioasa si economica.

Preparare placinta de post cu mere.

Intai preparati aluatul. Intr-un bol cerneti faina, adaugati sarea si incepeti sa framantati adaugand apa cu uleiul si otetul putin cate putin pana formati un aluat potrivit. Nu trebuie sa fie tare dar nici moale, mai adaugati faina sau putina apa pentru o consistenta potrivita.

Impartiti aluatul in 8 bile, de aproximativ 110 g/una. Ungeti o farfurie intinsa cu ulei si intindeti fiecare bila in forma de turtita. Asezati-le pe farfurie si ungeti-le pe fiecare cu ulei, astfel incat sa nu se lipeasca intre ele. Lasati-le sa se odihneasca 30 de minute la temperatura camerei.

Intre timp dati merele pe razatoare si amestecati-le zu zaharul si vanilia. Pueti-le la scurs intr-o sita.

Intoarceti turtitele din farfurie si incepeti cu cea pe care ati asezat-o prima. Ungeti blatul de lucru cu ulei si intindeti din fiecare turtita cate o foaie subtire, tragand din mijloc catre margini. Veti vedea ca este simplu, aluatul se lucreaza foarte usor.

Distribuiti din merele rase pe toata suprafata foii, rulati si dati-i forma de melc.

La fel procedati cu toate turtitele si, cand ati terminat, asezati-le intr-o tava unsa cu ulei.

Pensulati melcii cu suc de la mere si putin ulei.

Coaceti placinta de post cu mere 40-45 de minute, la 180 de grade C, cuptor praincalzit sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Lasti-o sa se racoreasca putin si presarati deasupra zahar pudra vanilat. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise