PLACINTA DULCE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 foi de placinta
  • unt topit pentru uns foile
  • Pentru crema:
  • 250 g crema Mascaropne
  • 2 oua
  • 250g urda
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de miere
  • 100 g nuci pisate
  • 100 g ciocolata menaj rasa.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.Aveti nevioe de o tava cu dimensiunile de 30x18 cm.Foile se taie astfel incat sa incapa in tava.

Se amesteca crema Mascarpone inpreuna cu urda,cele 2 oua,vanilia si cele 2 linguri de miere.

Intindeti 3 foi de placinta pe fundul tavii,ungand-o pe fiecare cu unt topit.Intindeti jumtate de crema in tava,presarati 50 de g de nuca pisata si 50 de g ciocaolata rasa,apoi intindeti inca 3 foi de placinta unse cu unt si puneti restul de crema ,nuci si ciocolata,acoperiti cu restul de foi de placinta,unse cu unt.Taiati placinta in triunghiuri sau patrate,coaceti in cuptor timp de 25 de minute.Se servesc pudrate cu putin zahar pudra si putina cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise