Placinta invartita cu branza si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g branza feta (asemanatoare, cremoasa)
  • 1 pachet foi de placinta (500 g)
  • 50 g ciocolata menaj alba
  • 50 g ciocolata menaj neagra
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet
  • 200 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 100 g iaurt sau smantana slaba
  • 6 lingurite faina
  • 30 ml ulei
  • cateva lingurite peltea de gutui
  • cateva visine, capsuni din dulceata

Mod de preparare

Puneti branza intr-un castron, zdrobiti-o cu furculita, adaugati ouale, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, coaja de lamaie, iaurtul, 3 lingurite de faina si 2 linguri de ulei. Pe un fund de lemn taiati ciocolata cu un cutit mare. Pastrati cateva bucatele de ciocolata alba si neagra pentru ornat. Restul de ciocolata adaugati-o in castron.

Amestecati usor umplutura, fara sa o omogenizati perfect. Puneti pe masa de lucru o foaie de placinta, ungeti-o cu ulei cu o pensula de patiserie, suprapuneti inca o foaie, ungeti si distribuiti deasupra cam un sfert din umplutura. Neteziti cu o spatula, avand grija sa lasati la un capat 3-4 cm fara umplutura. Rulati nu prea strans si ungeti cu pensula cu ulei si dosul foii in timp ce rulati. Incheiati cu partea fara umplutura. Ungeti si tapetati cu faina o tava sau o cratita rotunda de aproximativ 40 cm diametru. Sulul de placinta il invartiti sub forma de spirala si il asezati in mijlocul tavii. Procedati la fel cu celelalte foi, pana terminati umplutura. Asezati fiecare sul in jurul primei spirale pana se umple forma. Ungeti bine deasupra toata placinta. (vezi video) Pastrati jumatate de foaie de placinta.

Luati o foaie de placinta, strangeti-o bine in pumni si frecati-o intre palme pana se faramiteaza. Distribuiti uniform pe toata suprafata placintelor bucatelele rupte, apoi stropiti-le din nou cu putin ulei. Efectul va fi spectaculos dupa ce se rumenesc si le pudrati cu zahar, iar gustul pe masura. Puneti deasupra bucatelele de ciocolata ramase. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Scoateti tava, puneti din loc in loc in peltea de gutui si cateva fructe din dulceata. Mai dati la cuptor, la foc mic, inca 5-10 minute.

Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se racoreasca, apoi desprindeti cu o spatula placinta de pe margine si din tava. Scoateti-o intreaga, cu doua spatule, si asezati-o pe un platou. Pudrati cu zahar.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise