Placinta provensala

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina,
  • 100 g unt,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 pahar cu apa.
  • Pentru garnitura: 500 g dovlecei,
  • 2 rosii,
  • 2 cepe,
  • 3 oua,
  • 200 ml smantana groasa,
  • 70 g cascaval ras,
  • frunze de menta,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • 1 pahar cu lapte.

Mod de preparare

Aluatul - Se pune faina intr-un castron impreuna cu sarea si untul taiat bucatele si se amesteca bine. Se adauga apa si se framanta cu mana ori cu mixerul, pana ce se obtine un aluat omogen. Se lasa sa se odihneasca 1/2 de ora, se imbraca o forma de tarta, se coace 10 minute si se lasa sa se raceasca.

Se spala dovleceii si rosiile si se curata ceapa. Dovleceii taiati rondele subtiri si ceapa tocata marunt se calesc 15 minute in putin ulei de masline. Se sareaza, se pipereaza, se adauga rosiile taiate cubulete si menta taiata fasii (cu foarfeca) si se mai lasa pe foc inca 5 minute.

Intr-un bol se amesteca bine ouale cu smantana, laptele si cascavalul ras. Se pun legumele calite peste aluatul copt si racit, se toarna deasupra amestecul de oua si lapte si se da tarta inca 20 de minute la cuptor.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise