Placinta pufoasa cu afine

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160g unt
  • 160g zahar
  • 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
  • 1 praf sare
  • 3 oua
  • 450g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 40 ml rom
  • 1 kg afine

Mod de preparare

Se bate untul cu zahar, coaja de lamaie si sare.Se inglobeaza ouale, urmate de 400g faina amestecata cu praf de copt,alternand cu lapte si romul.Aluatul trebuie sa fie moale, sa se poata intinde cu cutitul.Daca este prea tare, se mai incorporeaza cate putin lapte.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza 2/3 din cantitatea de aluat; se niveleaza.Se curata afinele si se pudreaza cu restul de faina si se repartizeaza uniform pe aluat;se asaza deasupra restul de aluat si se coace cca 50-60 min.

Placinta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise