Placinta rapida si delicioasa cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -1 cana apa calduta
  • -1/2 cana de ulei
  • -putina sare si faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • -800 branza dulce de vaci
  • -300 gr smantana
  • -3 oua
  • -5 linguri de gris
  • -8 linguri de rahar
  • -o esenta rom
  • -o esenta vanilie
  • -3 plicuri de zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • -stafide dupa preferinta

Mod de preparare

Mai intai am preparat umplutura,amestecand intr-un castron toate ingredientele apoi am inceput sa prepar aluatul,am amestecat apa cu uleiul si varful de sare apoi am adaugat faina.Am impartit aluatul in 2 si am intins foile .am asezat prima foaie in tava in care eu am folosit doar hartie de copt apoi am pus toata umplutura si cea de-a doua foaie.Am bagat la cuptorul prealabil incins la 180 grade si am tinut-o cam 50 minute(acum depinde si de cuptor).Dupa ce am scos-o din cuptor am pudrato cu zahar pudra ,am lasat-o sa se odihneasca vreo 20 min apoi am taiat-o.E super buna si rapida.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise