Placinta rapida si delicioasa cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -1 cana apa calduta
  • -1/2 cana de ulei
  • -putina sare si faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • -800 branza dulce de vaci
  • -300 gr smantana
  • -3 oua
  • -5 linguri de gris
  • -8 linguri de rahar
  • -o esenta rom
  • -o esenta vanilie
  • -3 plicuri de zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • -stafide dupa preferinta

Mod de preparare

Mai intai am preparat umplutura,amestecand intr-un castron toate ingredientele apoi am inceput sa prepar aluatul,am amestecat apa cu uleiul si varful de sare apoi am adaugat faina.Am impartit aluatul in 2 si am intins foile .am asezat prima foaie in tava in care eu am folosit doar hartie de copt apoi am pus toata umplutura si cea de-a doua foaie.Am bagat la cuptorul prealabil incins la 180 grade si am tinut-o cam 50 minute(acum depinde si de cuptor).Dupa ce am scos-o din cuptor am pudrato cu zahar pudra ,am lasat-o sa se odihneasca vreo 20 min apoi am taiat-o.E super buna si rapida.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise