Placinta simpla cu umplutura de urda cremoasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 foi de foietaj
  • 5-6 oua(1ou pt uns)gris
  • 600gr.requeijaó(urda)
  • 500gr.speisequark(branza proaspata cremoasa)
  • 2 pliculete zahar vanelat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • portocala
  • 4 linguri smantana
  • zahar
  • stafide.

Mod de preparare

Aluatul se lasa la descongelat.In tava pt.cuptor se pune hartie vegetala care se unge cu putin ulei.Umplutura:cine are branza dulce de vaca sau urda de calitate mai buna va iesi umplutura mai groasa....ce am gasit eu in comert este urda si branza proaspata(o,3%grasime)le-am amestecat cu smantana.Albusele se bat spuma.Galbenusele se mixeaza cu zaharul vanelat,zahar dupa gust,coaja de lamaie si portocala,putin suc proaspat de portocala,adauga albusele si amesteca usor cu lingura,adauga amestecul de branza,gris,stafide(azi nu am avut,am pus fructe seci)zahar daca mai trebuie.....A iesit o crema moale,Se intinde foaia peste hartia vegetala,se pune umplutura si se ruleaza usor cat se poate,apoi celelalte.Umplutura a dat pt.5 foi.Se ung foile cu un ou batut,se impung cu furculita si se dau la copt.De multe ori fac acest desert,iasa f. bun.Se taie patratele si deaupra se pune zahar pudra.Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise