Placinte cu cas si marar verde

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250-300 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 350 cas de vaca
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingura cascaval ras
  • 4 crengute marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.

Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul.

Le amestecam usor cu mana, apoi punem apa, treptat.

Framantam si cand aluatul devine nelipicios incetam sa mai turnam apa.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca intr-un loc cald.

Umplutura:

Framantam casul intr-un bol, apoi adaugam cascavalul si parmezanul.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam mararul verde, tocat marunt.

Toate acestea le amestecam bine.

Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in noua bile egale.

Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bila de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire, rotunda.

Punem putina umplutura, mai pe mijloc, apoi venim cu marginile de aluat peste.

Presaram placinta cu putina faina, o mai intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult sa nu se rupa. La fel procedam si cu celelalte.

Incingem o tigaie antiaderenta si coacem placintele, rand pe rand, pe ambele parti. Intai le coacem pe partea impaturita, apoi pe cealalta.

Le scoatem pe un platou, le lasam putin sa se racoreasca si servim!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise