Placintele crocante

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un pachet de foietaj;
  • - 4 oua;
  • - 250 g cas de oaie;
  • - 1 legatura de ceapa verde;
  • - 1 legatura de marar;
  • - 1 lingurita piper;
  • - 1 lingurita boia;
  • - 50 g unt.

Mod de preparare

1. Se face umplutura din cas ras, ceapa verde tocata, marar tocat, 4 oua, piper si boia de ardei.

2. Se intinde foaia si se decupeaza cu o cana rotocoale in care se aseaza o lingura de umplutura si se lipeste.

3. Se aseaza hartie de copt in tava de la aragaz, se unge cu unt si se incinge.

In tava incinsa se aseaza placintelele si se dau la cuptor timp de 15-20 minute.

Se scot pe un cos si se lasa sa se racoreasca.

4. Se servesc cu compot sau cu iaurt.

Eu le-am servit cu compot de piersici, dar la fel de bine merg servite si cu iaurt de oaie. Sunt delicioase.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise