Placintele cu ciuperci si cascaval

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 2 linguri iaurt
  • 5 gr drojdie uscata
  • 170 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 2 linguri parmezan ras
  • 100 gr cascaval
  • 2 crengute marar verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura.

Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam.

Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop curat, lasam sa dospeasca la loc ferit de curent 40-50 de minute.

Umplutura:

Curatam ceapa, morcovul, le punem in blender si dam cateva pulsuri sa le maruntim. Nu le tocam prea tare sa le facem pasta.

Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le tocam tot in blender.

Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.

Punem ciupercile si 1/2 cana de apa.

Amestecam bine, presaram sare, piper si boia dulce.

Lasam sa scada totul la foc potrivit, iar cand lichidul s-a evaporat, tragem tigaia de pe foc.

Adaugam mararul verde tocat marunt, parmezanul ras, amestecam.

Cascavalul il taiem bucatele potrivite, cam cat jumatate de deget.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.

Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, iar cu ajutorul unui bol micut, decupam cercuri.

Pe marginea fiecarui cerc punem umplutura si cate o bucatica de cascaval.

Venim cu cealalta jumatate de cerc peste umplutura, apasam bine marginile.

Aluatul dintre cercuri, il intindem din nou pana il terminam pe tot.Vor iesi 12 bucati.

Asezam placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Batem oul spuma si un un pensonas ungem placintelele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pana se rumenesc, undeva la 35-45 de minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop gros pentru 15-20 de minute, apoi punem servi. Daca nu serviti imediat, le lasati acoperite pana se racesc, apoi le transferati intr-un bol, le acoperiti cu folie si le pastrati la frigider.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise