placintele cu kiwi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina
  • 150g unt
  • 2 oua
  • 100ml. apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 750g kiwi
  • 5 linguri zahar
  • zahar praf ptr.ornare
  • sare

Mod de preparare

Cerneti faina si in mijlocul ei faceti o adancitura in care puneti untul, la temperatura camerei,1 ou ,zeama de lamaie,sare si apa.Framantati un aluat potrivit de tare pe care lasati-l la frigider cel putin jumatate de ora.In acest tinp curatati kiwi de coaja si taiati-le in cubulete sau ropndele.Puneti-le intr-o sita,ca sa se scurga de zeama. Din aluatul tinut la rece intindeti o foaie 6-7 mm.Taiati din aluat patrate cu latura de 10-15 cm,cu ajutorul unui cutit a carui lama ati tinut-o in flacara aragazului pana la inrosire.(In acest,fel aluatul acesta care este un aluat pripit de foietaj va creste frumos.)Puneti pe fiecare bucata de aluat cubulete de kiwi amestecate cu zahar.Impachetati aluatul,ca un plic,apasati marginile,ca sa se lipeasca bine.Ungeti placintelele cu ou si puneti-le la copt,la foc potrivit,intr-o tava unsa si tapetata.Presati-le cu zahar praf cand sunt coapte.

POFTA BUNA!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise