Placintele cu mere si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 420 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita cardamom macinat
  • 150 gr unt rece, taiat cubulete
  • 2 oua, batute
  • Pentru umplutura
  • 500 gr mere, curatate si taiate cubulete
  • 1 plic (40 gr) praf de pudding de caramel
  • 2 linguri zahar vanilat bourbon
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 80 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucatele

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 190°C.Unge o tava de briose cu grasime.

Pentru aluat, amesteca ingredientele uscate intr-un vas.Adauga untul cubulete si amesteca pana obti un aluat sfaramicios.Adauga ouale batute si amesteca pana obti un aluat omogen.Da aluatul la rece pana cand prepari umplutura.

Pentru umplutura, amesteca cubuletele de mere cu puddingul de caramel, zaharul vanilat bourbon si scortiosara macinata.

Intinde ¾ din aluat si taie din acesta 18 cercuri de 8-9 cm diametru.Aseaza cate un cerc in fiecare loc din tava pregatita.Imparte merele in fiecare placinta iar deasupra aseaza cate un cubulet de ciocolata.Acopera fiecare placinta umpluta cu un grilaj facut din aluatul ramas.Da placintele la copt 25-30 minute pana cand s-au rumenit usor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise