Placintele cu varza acra si sos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g cartofi (rezistenti la fiert)
  • 300 g varza acra
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • unt pentru prajit
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 200 g smantana
  • 1 lingurita de frisca
  • 100 g unt.

Mod de preparare

Se spala cartofii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se storc.

Se toaca marunt varza acra. Se amesteca varza cu cartofii, oul, galbenusurile de ou si faina. Se condimenteaza cu sare, piper si chimen.

Se topeste untul intr-o ulcica, apoi se strecoara si se pune intr-o tigaie la incins. Din compozitia de varza si cartofi se ia cu lingura de supa si se formeaza placintele (cat jumatate de palma), care se prajesc pe fiecare parte 3-4 minute.

Pentru sos: se spala ceapa verde, se usuca si se taie in ineluse subtiri. Se amesteca frisca cu smantana, sarea si piperul. Se adauga ceapa tocata. Se pun placintele in farfurie si se acopera cu sos. Alaturi, se poate servi o salata de legume, peste sau friptura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise