Placintele cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt aluat: o ceasca smantana
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • 1 kg visine
  • 150 g zahar
  • o lingura pesmet
  • zahar pudra

Mod de preparare

- Visinele se spala, se scot samburii, se presara cu zahar si se lasa cca o ora.

- In acest timp se prepara un aluat nu prea tare din smantana, faina si sare si se framanta bine.

- Se intinde o foaie nu prea subtire si se taie in patrate cu latura de 12-15 cm.

- Se pune pe fiecare patrat o lingura din visinele scurse de zeama si amestecate cu pesmet, se intorc colturile si se preseaza putin la mijloc si pe margini ca sa ramana lipite.

- Se ung cu ou batut, se aseaza pe o tava presarata cu faina si se coc la foc iute. Cand sunt gata, se presara din belsug cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise