Placintele de ceapa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cepe mari, 4 catei de usturoi, 1 ceasca faina, 1 ou, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita praf de chili (sau boia), ulei pentru prajit.
  • (pentru 18-24 bucati)

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie mai intai in doua si pe urma rondele foarte fine. Usturoiul curatat se toaca marunt. - Se amesteca faina cu praful de copt si praful de chili (boiaua), se adauga apa cat cuprinde si se face un aluat cremos, in care se incorporeaza apoi ceapa si usturoiul.

Se toarna uleiul intr-o tigaie mare, cu fundul drept (stratul de ulei sa masoare 2 cm), se ia cate-o lingura din aluat si se pune in tava. Placintelele se prajesc pe ambele parti, pana ce se patrund si se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc fierbinti, cu ketchup sau sos de chili.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise