Placintele din carne si cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 3 felii groase de carne de vita (muschi),
  • 700 g cartofi,
  • 1 ceapa mare taiata marunt,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • smantana acrisoara,
  • 2 linguri codite de ceapa verde taiate rondele.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se unge o tava cu ulei sau cu unt topit. Se taie carnea cubulete, se prajeste intr-o tigaie circa 3 minute, la foc potrivit, si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Cartofii curatati de coaja se dau pe razatoare si se storc intre palme ca sa iasa zeama din ei.

Se amesteca bine cartofii, ceapa, carnea, uleiul, sarea si piperul si cu o lingura se ia din compozitie, se fac gramajoare direct pe tava unsa si se apasa usor suprafata (ca niste placintele).

Se dau la cuptorul incins si se lasa 20 de minute sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se servesc imediat, cu smantana si rondele de codite de ceapa verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise