Placintute cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 250 g faina,
  • 1/4 l lapte,
  • 30 g migdale pisate (fistic),
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 1 lingura de zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingura de untdelemn,
  • 4 mere mari,
  • acrisoare (circa 250 g),
  • 2-3 linguri suc de lamaie,
  • 60 g unt topit.

Mod de preparare

Ouale, faina, laptele, migdalele sau fisticul, zaharul vanilat, zaharul, sarea si untdelemnul se amesteca bine.

Se curata merele, li se scoate casuta cu samburi. Se taie in felii de circa 1 cm. Se stropesc cu suc de lamaie.

Se pune untdelemnul sa se incinga in tigaie. Se iau feliile de mar pe rand, cu o furculita, si se tavalesc prin aluat. Se lasa sa se scurga si se prajesc in grasime, pe ambele parti, cate trei minute. Se pun la cald, pana sunt toate gata. Dupa gust, se pot presara cu zahar cu scortisoara sau zahar praf, sau se pot servi cu sos de vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise