Platouri cu branza si peste

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - surimi
  • - ansoa
  • - scrumbie
  • - icre de scrumbie
  • - legume
  • - masline
  • - branzeturi

Mod de preparare

Atat pestele cat si branza sunt produse deosebit de apreciate atat pentru sadviciuri cat se ca gustari, aperitive la diverse ocazii. Am prezentat cateva combinatii din aceste produse, pentru aperitive delicioase pe care le-am servit cu diferite ocazii.

Pe o foaie de branza topita feliata, se pot aseza diferite sortimente de peste, apoi se ruleaza formand conuri sau modele de flori.

Pe primul platou am folosit jumatati de surimi pentru umplutura si fasii de ceapa verde pentru crengute pentru a modela o ramura.

Pentru platoul urmator am folosit fasii de peste de ansoa,iar tartinele unse cu icre de scrumbie, le-am ornat cu rulouri din ansoa umplute cu masline si fasii de gogosar din otet.Pe mijloc am asezat masline de diferite sortimente si cuburi de cas de oaie conservat in ulei cu sare si mirodenii.

Se pot servi cu legume proaspete.

Preparatele din branza proaspata sau cascaval, arata minunat daca le prezentam sub forma de cuburi, pe felii de castravete sau ridiche, combinate cu rosii shery, masline sau struguri si nuci.

Platoul cu scrumbie l-am garnisit cu masline si ardei rosu

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise